Mutfağıma çarpı işi askı....


Birkaç tekniği birarada barındıran bir askı yaptım kendime. Aslında askının yapılışı aylar öncesine dayanıyor ama o askı kısımları için içime sinen birşey bulamadığımdan beklemelerdeydi.

Eski bir tahta parçasından yaptım askıyı aslında. Önce beyaza boyayıp mumladım. Üstünden de siyahla boyadım. Mutfak süngerinin yeşil kısmı ile biraz zımparalayınca beyazlıklar ortaya çıktı.

İkinci aşamada kalemle işaretleyip kalp deseni için matkapla delikler açtım. Büyük kalp gayet iyi oldu küçük kalpte deliklerde biraz oynamalar oldu. Tahta kalın olduğundan küçük matkabımla çalışamadım. Büyük matkapta oldukça ağır arada elim kaydı o yüzden.

Üçüncü olarak ise çarpı işi tekniği ile kalpleri yaptım. İnce önce iplikle yapmıştım belirsiz oldular kalın yün iplik tam oldu bence.

Askı aparatları ise tam bir kriz oldu. Yapı  markette gönlüme göre birşey bulamadım. Evdeki çöplüğümü taradım olmadı. Geçenlerde İkea'ya gitmiştik. Bunlar yeni sanırım daha önce görmedim çünkü. "Aaaa bu tam benim askıma göre" deyip aldım.

 Mutfakta kurularım bu askıya emanet şimdi....


Yorumlar