Bu kez Deniz'in yaptığı var sayfamda


Zazan zaman ahaş boyamaya bulaşmışlığım vardır.  Eskiden çocuklara da "hadi gelin birlikte boyayalım" diye olaya dahil etmeye çalışmıştım ama pek ilgilenmemişlerdi. Birkaç hafta önce facebookda Meral hanımın bir videosunu izlerken Deniz'in dikkatini çekti. Orada kullanılan budaklama aletinden alalım diye tutturdu. Kemeraltına indiğimizde aldık ama neyi budaklayacağız?

Bir zaman Deniz'in evdeki mobilyaları budaklama tekliflerini duymamazlığa gelerek geçti. Geçen hafta satranç turnuvasına giderken Devrim'den bize paletlerden bir tepsi yapmasını istedim. Pinterestte görmüştüm.




 Hafta içi deniz evdeki renklerle boyadı ve budaklamasını yaptı. Nihayet dileğine kavuştu pek mutluydu. Ama bizim paletler biraz boyayı içtiğinden videodaki sonuçları alamadık. Yeni bir objeyle deneme yapacağız. Yalnız tepsimiz biraz devasa olmuş. Deniz "ben bunu taşımayamam altına tekerlek yapın" talebinde bulundu:))


Bu ara Deniz'le epey şey yapıyoruz. Ama Ada malesef derslerle boğmuş durumda kendini. Ödev, ders tekrarı, okunacak kitaplar, kurs, projeler....Tüm liseler bu kadar yoğun mu bilemiyorum ama okullar kendi puanlarını yüksek tutmak için resmen çocukların gençliklerini harcıyorlar. Bir daha 15 yaşına gelmeyecek bu çocuklar. Bir yere gideceksek zorla dışarı çıkartıyoruz Ada'yı. Gezmek istiyor ama test çözmezse kendini suçlu hissediyor. Okulda tenefüslerde test çözen çocuklar varmış.


Yorumlar