Haşhaşlı çörek

 Okullar açıldı, mutfakta hamurişi dönemi de başladı bizde. Aslında yazın da yapılabilir şeyler ya nedense bu yaz fırınla aramıza kara kedi girdi. Ama okul zamanı daha bir düzen oluyor sanki. Ivır zıvır yemesinler diye genelde dolapta birşeyler bulundurmaya çalışıyorum. Okuldan geldiklerinde aç oluyorlar hep...

 Kek, poğoça yaparken hazırladığım hamurun yarısını haşhalı yapayım dedim. İlk kez denediğim bir şekilde yaptım çöreği. Ben poğaça hamurunu şöyle hazırlıyorum; 1 paket mayayı 1 su bardağı ılık su ve 1 kaşık şekerle mayalıyorum önce. Sonra içine 1 su bardağı ılık süt ya da su, 1 su bardağı zeytinyağı, tuz, aldığı kadar un ekleyip yoğuruyorum. Hava sıcaklığına göre yarım saat-1 saat arası mayalanmaya bırakıyorum.

Hamurun yarısı ile poğaça yaptım. Kalan yarısından minik bezeler yapıp yemek tabağı büyüklüğünde açtım. Her açtığımın arasına biraz haşhaş ve az zeytinyağı sürdüm. Hepsini üst üste yığdıktan sonra rulo yapıp elimle burgu yaparak uzattım. Alttaki borcam kalıba yerleştirdm. Puf puf pek güzel oldu...


Yorumlar