bayat ekmekle tava pizzası




Hep sıcaklar hep sıcaklar ama bu sıra başka şey konuşulacak gibi değil buralarda. (ya da beni mi bu kadar bunaltıyor bilmem) Sıcaklar insanın beslenmesini de etkiliyor malum. Alınıp yenmeyen ekmekleri buzdolabında tutuyordum. Daha önce rondodan geçirip dolaba koymuştum köftelerde kullnırım diye küflendi yine de.  Bu kez malesef biraz çokça bayat ekmeğimiz birikti. Önce güneşte kuruttum sonra rondodan çektim yine. Ne yapılabilir çok derken pizza aklıma geldi.
Tamamen doğaçlama gelişti tarif. Sadece çocuklara yapacağım için fırın da müsriflik gibi geldi tavama göre ayarlarım hamuru. Göz kararı ekmek kırıntısı, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı zeytin yağı, yarım paket kabartma tozu, birazcık su, (ekmek olduğundan tuz koymadım). Yoğurdum, Tavaya kenarları çıkıntılı olacak şekilde çok da kalın olmadan bastırarak yerleştirdim. Üzerine önce "domates, sarımsak ve küçücük soğanla" hazırladığım sosu gezdirdim. Malzeme konusu sıkıntı bende. Benimkiler biber, zeytin gibi şeyleri yemezler. Sucuk, peynir ve renk olsun diye de bezeyle koydum.
Çocuklar keyifle yediler. Ben de baktım tadına kıtır kıtır acayip keyifli bir şey olmuş...

Yorumlar

  1. Alâ, bunu ben mutlaka yaparım,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. bende dilimler üzerine yapıyorum hep. Dur bunu zübeyde ablana göstereyim(internet hatlarındaki sorun yüzünden kapattırdı )birsürü rondolanmış ekmek birikti diyordu:))

    canım bu ufalanmış ekmekleri özelliklede patates köftesinde galeta unu yerine kullan nefis oluyor

    YanıtlaSil
  3. Çok yaratıcısın, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. vayyy çok güzel bir fikir şekerim!!! ellerine sağlık!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  5. reyhane şimdiden afiyet olsun:))


    Hatice şu internet sorunlarından bazen ben de illallah diyorum ama dayanamam gibi geliyor. Öyle alıştım ki buralara.
    Patates köftesi hiç yapmadım açıkcası, denenebilir ama:))

    Fadiş teşekkürler evde yemek bekleyen iki çocuk olunca bir de "ne yapsam" sorunsalı....İnsan arada böyle hoş şöyler çıkartabiliyor...

    Nilgün teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil
  6. Doğaçlama ama hoş olmuş. Denemek lazım. Afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. suhuba teşekkür ederim:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder