Mother-anne...bir film deneyimi


Bu aralar çok fazla film izliyorum. Mother/anne son zamanlarda izlediklerim içinde en farklısı diyebilirim. Bu filmi sevenler kadar nefret edenler de çıkacaktır çünkü. Gerilim-korku türünde bir film ancak çok hassas bir yerden din konusundan girmiş olaya...

Herhangi bir çift. Erkek kitap yazmaya çalışıyor, kadınsa hem onun her ihtiyacını karşılayan, hem de evi tamir eden kişi. Mekan sadece ormanın içindeki birkaç katlı büyük bir ev. Korku filmlerini seven biri çok rahat bunu da sevecektir. Ağır ağır gelişen bir tempoda bilinmeyenler dolayısıyla da gerilim dozu arttırılmış. Hatta mide bulandırıcı sahneler bile (ama çok yerinde) eklenmiş.

Ama hikayenin aslı sakin sesiz bir hayatı seven kadının etrafında gelişen olaylar. Eve gelen bir misafirle huzur da bitiyor. Giderek artan olaylar cenneti cehenneme çeviriyor bir yerde. Filmin sonunda ise erkek karakterin tanrılaştığına şahit oluyoruz. Film ilerledikçe görüyoruz ki Darren Aronofsky, aslında insanı anlatıyor. Taa Adem'le Havva'dan bu yana gelişimi, nasıl insanlıktan çıkabildiğimizi..

Çekimler müthiş. Filmin çoğunda Jennifer Lawrence'a yakın plan çekim yapılmış. Olaylar sanrı mı gerçek mi karıştırıyoruz bazen. Kimi zamen kadının gördüğü bir rüya sanıyor insan ama gerçeğe dönüyor herşey. Beğenin beğenmeyin bence izlenmeli.


Yorumlar