Kermes ve dondurma külahında kekler...


 Deniz'lerin okulunda ilk kez kermes düzenlendi. Çok öncesini bilmiyorm ama ada da o okulda okudu. En az 10 yıldır böyle bir olay olmadı orası kesin. Aslında okul aile birliğinde değilim bu yıl ama hep ortalıkta olduğumuzdan mı ne hem fotoğrafladım hem çalıştım dün.
Velilerin ilgisi beklediğimizin çok üstündeydi. Harika şeyler hazırlanmış. Ev baklavası mesela ki ben görmedim. Görsem evin erkeklerine alırdım azıcık.
İlk olduğundan çocuklar da ilgiliydi. Karışık, organizasyon bozuklukları ile dolu, yorucu ama çok tatmin edici bir etkinlik oldu sonuçta:)))





Ben de netten baktım ne ilgi çeker diye sonuçta bu dondurma külahında kekler de karar kıldım. Müthiş yoğun bir zamanıma denk geldi malesef. Pazartesi akşam kursa gidip gece 23.30'da eve döndüm. O saatten sonra hazırladım. Keşke daha çok yapabilseydim kapış kapış gitti bunlar...

Vakit sıkıntımdan truf şeklinde hazırladım ben.
3 paket hazır kek (toplar küçük göründü gözüme sonradan 1 paket de petibör bisküvi ekledim)
3 paket bitter çikolata
1.5 sb süt kaymağı
çikolata sos

Çikolata ganaj hazırlamak için süt kaymağı ısıttım önce. Kaynatmıyoruz ama. Ocağı kapatıp kırdığım çikolataları içine ekleyip hızlı hızlı karıştırdım. Biraz soğuduktan sonra külahların dibine tatlı kaşığı ile biraz biraz bu karışımdan döktüm. Kalan karışımı da (o saatte ölçü hak getire hep göz kararı oldu işim) kek ve bisküvilerle karıştırdım iyice yoğurdum. Ele yapışmayan ama rahat top yapılabilen bir kıvam oluyor.

Arada hazırladığım çikolata sos var bir de. Soğuttum ki külahlarımı haşat etmesin. Külahları önce sosa batırdım ki toplar yapışsın. Sonra da topları sosa bulayıp süsledim.
Hazırladığım standların deliklerini biraz daha ayrık yapsam daha iyi olacakmış. 


Yorumlar